- Ayrıntılar
- Kategori: Makale
- Gösterim: 22
- Ayrıntılar
- Kategori: Makale
- Gösterim: 79
![]() |
Son günlerde yaşlı kişilerin e-devlet ve e-nabız şifreleri kırılmakta. Saldırganlar yaşlı insanların birikimleri olduğunu çok iyi bilmekteler. Bu sebepten çevrenizde tanıdığınız yaşlı insanlara e-anahtar kullanmayı öğretmeniz bir sosyal sorumluluktur. Yaşlı kişilerin şifreleri genelde ahmet234 gibi basit şifreler. Gerek iş hayatında gerekse özel hayatta insanları defalarca uyarmamıza rağmen tahmin edilemez güçlü şifreler kullanmıyorlar. Örnek şifre: H/q4/*?44w İnsanlar internette kullandıkları web hesaplarında hep aynı şifreyi kullanmaktalar. Dolayısı ile bir web sayfası hacklendiğinde aslında tüm hesaplarınız ele geçirilmiş oluyor. Örneğin yemek siparişi verdiğiniz web sayfası hacklendi diyelim. Bu demek oluyor ki sizin mail adresiniz ve şifreniz artık bilinmekte. Muhtemelen bir tane mail adresiniz var ve her yere bununla üye oluyorsunuz ve artık her yerde kullandığınız şifrenizde biliniyor. Bu sebepten saldırgan sizin adınıza sırası ile popüler web sayfalarında deneme yapmaya başlıyor (facebook, instagram vb...) ilk saldıracağı yer ise tüm bilgilerinizin olduğu yer olan e-devlet ve e-nabız. |
Devamını oku: Lütfen yaşlı insanların siber saldırılardan korunmasına yardımcı olun
- Ayrıntılar
- Kategori: Makale
- Gösterim: 79
![]() |
İş hayatıma hep büyük yapıların içinde sürdürdüm. İlk çalıştığım yıllarda çalıştığım firma yazılım departmanı kurdu. 6 kişilik bu ekip; 3 yıl gibi küçük bir zamanda ilk erp / crm versiyonunu kasa operasyon sistemlerinden başlayarak hayata geçirdi ve 5 yıl içinde müthiş bir hızla geliştirdiler. O zamanlar ben toy bir gencim işin arka plan mutfağını hiç düşünmedim.
|
Devamını oku: Yazılım Departmanı Yönetmenin Zorlukları
Devamını oku: Client Bilgisayarlarında Veri Güvenliğini Sağlamak
Sonra bi baktım web sayfam bildirim maillerini atmıyor. Herhalde php mailer’ı kapattılar diye düşündüm. Malum son günlerde dünya spam maile savaş açmış durumda ? Bari O365 üzerinden SMTP olarak kimlik doğrulamalı bir şekilde mail göndereyim dedim; olmadı.
Çocukluğumdan beri bir şeyi karşıma alıp onu anlamaya çalıştığım zaman önce ne ile karşı karşıya olduğumu görmek için zihin haritaları çıkartırım. Çocukken zihin haritası ne bilmezdim kâğıda rastgele karalamalar yaparak not alıp ok işaretleri ve numaralandırmalar ile dersi dinlerdim. Sınavdan bir gün önce o karalamalara bakar konuları hatırlar ve dersten geçmeme yetecek kadar bir not alıp (örneğin % üzerinden 45 gibi) dersi geçerdim. Daha sonra hayat tecrübelerim arttıkça mantık yürütmeyi de öğrendim ama bu başka bir konu. IT ile bu kişisel egolu anlatımımın ne alakası var derseniz.
Devamını oku: Ev İnternetim 1000 Mbps Oldu. İyi mi oldu, kötü mü?
Devamını oku: “Kullanıcı ne istediğini bilmez, siz öğretirsiniz!” Sayfa 1 / 2 Login FormMakaleler
Yan Menü |